”Οur commitment:
Pass in their sleep, Without stress,
With their loved ones, at HOME”

Dr. Eleni Rakopoulou

Hold my Paw - End of Life Vet Care
Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του τι να περιμένετε , να σας θυμίσουμε ότι είστε πάνω απ’ όλα ελεύθεροι να εκφράζετε τα συναισθήματά σας χωρίς κανέναν απολύτως φόβο ή φραγμό. Σε αυτές τις στιγμές τα συναισθήματα και τα δάκρυά μας καλό είναι να ρέουν αυθόρμητα και ασυγκράτητα. Είμαστε δίπλα σας με αγάπη , συμπόνοια και κατανόηση.

Πριν την επίσκεψη

Η κτηνίατρός μας Dr. Ελένη θα έρθει σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικώς (δυνατότητα και για βίντεο κλήση για πιο άμεση επαφή).
Λεπτομερής συνομιλία, συγκέντρωση απαραίτητων πληροφοριών, εξέταση ιατρικού ιστορικού του κατοικίδιου σας, απάντηση σε όποιες ερωτήσεις μπορεί να έχετε.
Αν η αξιολόγηση ποιότητας ζωής κριθεί απαραίτητη πριν από τη λήψη οριστικών αποφάσεων, πρόταση για προγραμματισμό ραντεβού.
Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία της ευθανασίας στο σπίτι.
Ενημέρωση σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές μετέπειτα φροντίδας το σώματος του κατοικίδιου σας (αν το επιθυμείτε).
Ενημέρωση σχετικά με τη συναισθηματική υποστήριξη απώλειας και πένθους (αν το επιθυμείτε).
Ενημέρωση για το ακριβές κόστος των υπηρεσιών, τους τρόπους πληρωμής και την πολιτική ακύρωσης/χρέωσης που υπάρχει.

Στο τέλος της συνομιλίας, ιδανικά θα έχει καθοριστεί η μέρα και η ώρα του ραντεβού σας με την Dr. Eλένη.

Κατά την επίσκεψη

Η κτηνίατρός μας Dr. Ελένη, θα προσέλθει στο σπίτι σας τον καθορισμένο χρόνο του ραντεβού. Θα γνωριστεί με εσάς, την οικογένεια και το κατοικίδιό σας δίνοντάς του χώρο και χρόνο να αισθανθεί άνετα με την παρουσία της. Θα απαντήσει σε τυχόν πρόσθετες ερωτήσεις και ανησυχίες που μπορεί να έχετε και θα επιβεβαιώσει το ιατρικό ιστορικό του κατοικιδίου σας. ***

Επιπλέον, η Dr. Ελένη θα σας ζητήσει να υπογράψετε το έγγραφο συγκατάθεσης της ευθανασίας και το έγγραφο συγκατάθεσης της μετέπειτα φροντίδας του σώματος του κατοικίδιού σας, αν έχετε επιλέξει να γίνει η διευθέτησή του από εμάς. Επιπροσθέτως, προτείνεται η εξαρχής τακτοποίηση του κόστους υπηρεσιών, ώστε αργότερα, όλος ο χρόνος κι ο χώρος να αφοσιωθεί με απολυτο σεβασμό στη διαδικασία και την αυτοφροντιδα σας. Λυπούμαστε για τη γραφειοκρατία που θα χρειαστεί να σας υποβάλλουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά είναι απαραίτητη. Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Η Dr. Ελένη θα σας εξηγήσει την πλήρη διαδικασία με βάση τη δική σας άνεση και επιθυμία. Μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στην πορεία – όλα θα γίνουν με τον δικό σας ρυθμό και του κατοικίδιού σας.

Όταν εσείς και η οικογένειά σας αισθάνεστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται,
η Dr. Ελένη θα προχωρήσει με τη διαδικασία.

Ποιά είναι η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται;
  • Αρχικά , η Dr. Ελένη θα χορηγήσει στο κατοικίδιό σας ένα μείγμα ενός παυσίπονου και ενός ηρεμιστικού φαρμάκου ώστε το κατοικίδιό σας να αισθανθεί χαλαρό και ανακουφισμένο από τον πόνο. Σας αξίζει οι τελευταίες σας στιγμές με το κατοικίδιό σας να είναι ήρεμες και άνετες. Αυτή η ένεση χορηγείται είτε ενδομυϊκά (σε ένα μυ) είτε υποδόρια (κάτω από το δέρμα) και η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι πολύ – πολύ μικρή προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη ενόχληση. Συνήθως δε γίνεται αντιληπτή, ειδικά αν αποσπάται η προσοχή του κατοικίδιού σας με κάποια από τις αγαπημένες του λιχουδιές (αν το επιτρέπει η όρεξή του φυσικά).
  • Μέσα σε είκοσι λεπτά, το κατοικίδιό σας θα βυθιστεί σε έναν ανώδυνο και βαθύ ύπνο πλαισιωμένο με την αγάπη σας και τη στοργική σας παρουσία. Η επιπλέον χορήγηση ενός αναισθητικού φαρμάκου θα ακολουθήσει.
  • Στη συνέχεια, η κτηνίατρος μας θα χορηγήσει ενέσιμα το φάρμακο της ευθανασίας, το οποίο δρα μέσα σε λίγα λεπτά και δε γίνεται αντιληπτό, καθώς το κατοικίδιό σας θα βρίσκεται σε βαθύ ύπνο. Μετά από λίγο θα ακροαστεί προσεκτικά την καρδιά του για να διασφαλίσει ότι το κατοικίδιό σας αναπαύεται, πλέον, ειρηνικά.
  • Σε αυτό το σημείο, η Dr. Ελένη θα αποχωρήσει από τον χώρο δίνοντάς σας ιδιωτικότητα και ελευθερία να περάσετε όσο χρόνο χρειάζεστε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο.
  • Όταν είστε έτοιμοι, η κτηνίατρός μας θα φτιάξει για εσάς ένα αποτύπωμα της πατούσας του και επιπλέον θα σας ετοιμάσει ένα βαζάκι με μία δέσμη τριχώματος ως ενθύμια, αν το επιθυμείτε.
  • Στη συνέχεια με σεβασμό και φροντίδα θα τοποθετήσει το σώμα του κατοικιδίου σας σε ένα ειδικό κτηνιατρικό προϊόν κατάλληλο για ταφή ή αποτέφρωση, πάνω στο οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε, να ζωγραφίσετε και να γράψετε ό,τι αισθάνεστε όπως πχ. μία αφιέρωση, αν το επιθυμείτε.
  • Αν δεν συντονίζουμε την μετέπειτα φροντίδα του σώματος του κατοικιδίου σας, το ραντεβού μας έχει τελειώσει και η Dr.Ελένη θα αποχωρήσει.
  • Εάν συντονίζουμε τη μετέπειτα φροντίδα του σώματος του κατοικιδίου σας, η κτηνίατρός μας θα  προχωρήσει στη ρύθμιση της μετέπειτα φροντίδας που επιλέξατε.

*** Αν η κτηνίατρος μας Dr. Ελένη διαπιστώσει από την ιατρική εξέταση και την κλινική εικόνα του κατοικίδιου ζώου σας ότι τα ευρήματα δε συνάδουν με το ιατρικό ιστορικό που έχετε παραχωρήσει και το ζώο είναι υγιές ή η ποιότητα ζωής του είναι αποδεκτή , έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την ευθανασία και δεν θα προχωρήσει στη διενέργειά της. Υποχρεωτικά θα καταβληθεί η ελάχιστη χρέωση της επίσκεψης.