”Οur commitment:
Pass in their sleep, Without stress,
With their loved ones, at HOME”

Dr. Eleni Rakopoulou

Hold my Paw - End of Life Vet Care

Γεια σας ! Είμαι η Ελένη Ρακοπούλου και είμαι κτηνίατρος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κτηνιατρική ήταν μία επιλογή πέρα για πέρα συνειδητή που από μικρό παιδάκι είχε εδραιωθεί μέσα στην καρδιά μου, καθώς η αγάπη μου και ο θαυμασμός μου για όλα τα ζώα ήταν αστείρευτα. Το ταξίδι για την εισαγωγή στην κτηνιατρική σχολή ήταν λίγο μεγαλύτερο απ’ ότι συνηθίζεται, καθώς προηγήθηκε η φοίτησή μου και η ολοκλήρωση των σπουδών μου στο τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης στο Μεσολόγγι, όπου έτσι μου δόθηκε το δικαίωμα για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του τμήματος κτηνιατρικής. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και έτσι ξεκίνησα να πραγματοποιώ το μεγάλο μου όνειρο.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των φοιτητικών χρόνων και διαμένοντας σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, ήρθα αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αδέσποτων ζώων και την ανθρώπινη βαρβαρότητα. Ενστικτωδώς και με μεγάλο ζήλο ξεκίνησε ο αγώνας για τη διάσωση, την περίθαλψη και την αναζήτηση υιοθεσιών για όλα τα αδέσποτα που βρίσκονταν στο δρόμο μου. Δύσκολος αγώνας , άλλοτε με νίκες και άλλοτε με ήττες, που όμως μου έδινε ακόμη ένα λόγο να ακολουθήσω πιστά το κτηνιατρικό μου μονοπάτι. Η προσπάθειά  αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχίζεται επ ‘ αόριστα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην κτηνιατρική σχολή, εργάστηκα στο κτηνιατρείο Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου (ΦΕΠ ) για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου βοήθησα εκατοντάδες ζωάκια προσφέροντας τις υπηρεσίες μου  και αποκτώντας σημαντική εμπειρία στο αντικείμενό μου.

Επιπλέον, επειδή είμαι υπέρμαχος της σωστής διατροφής των κατοικιδίων ως ακρογωνιαίος λίθος της υγείας τους, εκπαιδεύτηκα στο κομμάτι της διατροφολογίας και πιο συκγεκριμένα συγκεκριμένα στη φυσική διατροφή.

Έχω υπάρξει μανούλα τριών υπέροχων σκύλων, του Μάιλο, της Τάρας και του Μπρούνο (όλα αδεσποτάκια που βρήκα και υιοθέτησα), αλλά πλέον δεν υπάρχουν στη ζωή μου καθώς πέθαναν το ένα μετά το άλλο το 2020. Δυσβάσταχτο.

Η καρδιά μου, όμως, έχει πολλή αγάπη μέσα της να δώσει και σε άλλα πλασματάκια που έχουν ανάγκη, γι’ αυτό πλέον είμαι μαμά τριών υπέροχων γατών που ονομάζονται Χούλια, Γλωσσάκι και Μουστάκι και τα οποία υιοθέτησα από την Πάρο.

Πιστοποίηση

Η μετεκπαίδευσή μας είναι η δύναμή μας και μας κάνει ακόμα καλύτερους και ικανούς για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η Dr. Ελένη είναι πιστοποιημένη κτηνίατρος σε πρωτόκολλα και τεχνικές ευθανασίας ζώων συντροφιάς καθώς έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το αμερικάνικο Companion Animal Euthanasia Training & Peaceful Euthanasia Master Program.

Ως ο μόνος ιατρικός κλάδος που έχει άδεια να προσφέρει αυτό το δώρο, είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε την ιατρική τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να παρέχουμε μια γαλήνια εμπειρία στο αγαπημένο σας κατοικίδιο στο τέλος της ζωής του.

Γιατί ίδρυσα τη Hold my Paw

Η δημιουργία της Hold my Paw ήταν, απλά, η αναπόφευκτη συνέχεια της συνειδητοποίησης ότι η ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής των αγαπημένων μας κατοικιδίων χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα, αξιοπρέπεια και αγάπη απο αυτή που είχε μέχρι τώρα.

Η συνειδητοποίηση αυτή ήρθε βιωματικά μέσα από τις εμπειρίες μου όταν ήμουν παρούσα τις στιγμές του αποχαιρετισμού μέσα στο κτηνιατρείο. Εκεί άρχισα να αισθάνομαι ότι ο τόπος, ο τρόπος και ο χρόνος που πλαισίωναν τις τελευταίες στιγμές μεταξύ των κηδεμόνων και των αγαπημένων τους συντρόφων δεν ήταν επαρκείς και κατάλληλοι ούτε για το ζωάκι τους που πλησίαζε στο τέλος της ζωής του, αλλά ούτε και για τους κηδεμόνες τους ίδιους που βίωναν μία από τις δυσκολότερες στιγμές μέσα σε ένα περιβάλλον ιατρείου.

Το ζεστό και αγχολυτικό περιβάλλον του σπιτιού, η παρουσία και η αγκαλιά όλης της οικογένειας, η ηρεμία, ο επαρκής χρόνος χωρίς πίεση και η ουσιαστική υποστήριξη έλειπαν από εκείνες τις ιερές στιγμές.

Αναμφίβολα, κάτι χρειαζόταν να αλλάξει ριζικά. Όχι μόνο η στιγμή που ο θάνατος αγκαλιάζει τη ζωή, αλλά και το πριν και το μετά, ολόκληρη η προσέγγιση της φροντίδας του τέλους της ζωής.

Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε η Hold my Paw, για να καλύψει την τεράστια ανάγκη να δοθεί στο τέλος της ζωής η ίδια ποιότητα με αυτή που τόσο πολύ πασχίζουμε όλοι οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς να προσφέρουμε στα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, δηλαδή η καλύτερη.

Hold my Paw - End of Life Vet Care