Γιατί ευθανασία στο σπίτι?

Ο αποχαιρετισμός στο οικείο και ζεστό περιβάλλον του σπιτιού έχει αρκετά οφέλη για το κατοικίδιό σας και για εσάς, τα οποία περιλαμβάνουν:

N

Τη δυνατότητα να προγραμματίσετε το ραντεβού μία βολική στιγμή για όλους, ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας κτηνιατρικών κλινικών και κτηνιατρείων.

N

Το κατοικίδιό σας  βρίσκεται στο δικό του περιβάλλον, όπου είναι χαλαρό και άνετο χωρίς stress.

N
Το κατοικίδιό σας βρίσκεται στο αγαπημένο του σημείο, με γνώριμες μυρωδιές και αίσθημα ασφάλειας.
N
Αποφυγή μετακίνησης. Όταν τα κατοικίδιά μας βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, η μετακίνηση γι’ αυτά δεν είναι μία απλή διαδικασία, αντιθέτως τους προσθέτει επιπλέον stress και δυσφορία. Ειδικά για εκείνα που είναι δύσκολο να μετακινηθούν γιατί αισθάνονται πόνο πχ. ένας μεγαλόσωμος σκύλος με αρθρίτιδα.
N
Αποφυγή περιβάλλοντος κτηνιατρείου. Η επίσκεψη σε ένα κτηνιατρείο, συνήθως, προκαλεί stress στα κατοικίδιά μας. Η παρουσία κόσμου, άλλων ζώων, έντονων και άγνωστων μυρωδιών, θορύβων κ.ά. δεν είναι βοηθητικά και υποστηρικτικά για ένα ζωάκι στο τέλος της ζωής του σε σχέση με την ηρεμία και την ασφάλεια που αισθάνεται στο σπίτι του.
N
Μειωμένο άγχος για το κατοικίδιο και την οικογένεια.
N

Διαθέσιμος χρόνος, χωρίς πίεση, για να τον περάσετε μαζί με το κατοικίδιό σας πριν και μετά τον αποχαιρετισμό.

N

Δίνεται η ευκαιρία σε άλλα κατοικίδια της οικογένειας να είναι παρόντα στον αποχαιρετισμό, το οποίο μπορεί να συνδράμει στην ταχύτερη επούλωσή τους μετά την απώλεια του φίλου τους.

N
Δυνατότητα παρουσίας περισσότερων μελών της οικογένειας.
N

Δυνατότητα να οργανώσετε όπως εσείς επιθυμείτε την ημέρα του αποχαιρετισμού, καλώντας αγαπημένα σας πρόσωπα και αγαπημένους φίλους, προετοιμάζοντας τον χώρο του σπιτιού όπως αισθάνεστε πχ. ανάβοντας κεριά ή βάζοντας απαλή μουσική και επιπλέον μπορείτε να προετοιμάσετε την εκφώνηση ενός αποχαιρετιστήριου λόγου ή να κάνετε κάποιο αφιέρωμα. 

N
Είστε στον χώρο σας, ελεύθεροι να εκφραστείτε και να θρηνήσετε χωρίς άγχος και φόβο.